Dekorační polštářky oživí každý obývací pokoj i ložnici

Dekorační polštáře a polštářky na sedací soupravě, křesle, lavici, pohovce i posteli dokážou zútulnit každý obývací pokoj, ložnici, dětský pokoj, jídelnu, balkon i lodžii. Jde o dekorativní doplňky, na kterých se navíc příjemně leží, odpočívá nebo usíná.

Dekorační polštáře v obýváku

Součástí každého obývacího pokoje je sedačka, pohovka, lenoška či křeslo. Na nábytek, který nám slouží k odpočinku a relaxaci, jsou dekorační polštáře jako stvořené. Tyto měkoučké bytové doplňky s vhodně vybranou barvou, vzorem či motivem povlaku každému obývacímu pokoji vdechnou nový život. Mohou být ve spoustě různých tvarů, materiálů, barev, potisků i aplikací.

Polštářky, které dokonale ladí

Aby nové dekorační povlaky na polštáře dokonale ladily, zaměřte se na celkové vyznění svého obývacího pokoje. Váš obývací pokoj je jistě vybavený v určité barevné paletě, se kterou by měly polštářky skvěle korespondovat a barevně ladit. Barvu či vzor dekoračních polštářů můžete kombinovat s doplňky, jako jsou závěsy, koberce a povlečení. Pokud máte obývací pokoj propojený s kuchyní či jídelnou, dekorační polštáře můžete sladit třeba s barvou podsedáků na židlích.

Jedinečné kombinace povlaků dekoračních polštářů

Mít na posteli, sedačce či gauči více dekoračních polštářů jen v jedné barvě, je tak trochu nuda. Barvy, motivy, materiály i vzory můžete mezi sebou pravidelně i trochu ležérně prostřídat. Zkombinujte například 2 stejné jednobarevné polštáře a 2 se stylovým potiskem či aplikací. Dbejte na to, aby vám na pohovce zůstalo dostatek prostoru k sezení. U sedací soupravy dekorační polštáře umísťujte ideálně po stranách v počtu 1 až 2 kusy na každé straně. Po stranách sedací soupravy by měly být polštáře větších rozměrů a směrem ke středu sedačky by se měla jejich velikost zmenšovat.

Dekorační polštáře pro každé roční období, příležitost i náladu

Pořiďte si více dekoračních povlaků na polštářky různých barev, motivů a materiálů. Podle nálady, ročního období, typu oslavy či jiné příležitosti je pak můžete kdykoliv obměňovat. V zimě uvítáte polštáře v teplých barvách a materiálech, které působí hřejivým dojmem. V létě váš obývací pokoj i ložnici prozáří a rozveselí dekorační polštáře svěžích pastelových i výraznějších barev a potisků.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz