Velikonoční výzdoba bytu bytovým textilem

Sezónní výzdoba interiéru, která se týká kromě Vánoc zejména Velikonoc, se dá využít i funkčně. Pořiďte si do domácnosti bytový textil v jarních barvách s jarními a velikonočními motivy. Jarní povlaky na polštářky s motivy květin, kraslic i velikonočních zajíčků máme ve spoustě variant. Na stoly, komody, konferenční i odkládací stolky máme velikonoční ubrusy, běhouny i prostírání.

Tradiční velikonoční dekorace

Mezi tradiční velikonoční dekorace patří kraslice, zajíčci, kuřátka i beránek. Jarní a obecně velikonoční dekorace jsou spjaté s atributem jara a zrození. Obklopují nás proto dekorace zobrazující líhnoucí se kuřátka, zajíčky březňáčky i velikonoční beránky silně spjaté s křesťanskou tradicí. Mezi velikonoční tradice patří i malování velikonočních kraslic. Časté jsou ale také motivy kvetoucích rostlin a stromů.

Velikonoční dekorace interiéru

Během Velikonoc si lidé dávají věnec jako ozdobu dveří. Vedle živých, sušených, papírových i umělých dekorací, jako jsou květy, větvičky, kočičky, mech, mašle, proutí či lýko se hojně využívají i textilní tkaniny v jarních barvách a s motivy Velikonoc. Křehké malované kraslice mohou nahradit umělá vajíčka i sádrové odlitky. Vyzdobte si na Velikonoce interiér novým ubrusem, běhounem, prostíráním či povlakem na polštář z tematické velikonoční kolekce velikonočního bytového textilu.

Velikonoční bytový textil

Začít můžete krásnými velikonočními ubrusy, které nemusí nutně zahalovat celý stůl do látky. Často stačí k vytvoření té správné atmosféry vkusný běhoun nebo nápadité prostírání. Pokračovat můžete s polštářky v ložnici, obývacím pokoji, dětském pokojíku i jídelně, s veselým odstínem látky, motivem květů, barevných vajíček i velikonočních zajíčků. Takový doplněk potěší nejen vaše děti. Jednobarevné motivy můžete kombinovat i s variantami s jarními a velikonočními vzory.

Textil s jarní tématikou

Velikonoční tématiku můžete pojmout i odlišně. Pokud se raději obklopujete celoročně použitelnými motivy, jako jsou barevné květinové vzory a chcete i tak svátky Velikonoc přivítat hravě a slavnostně, sáhněte místo po typických velikonočních motivech po jarních látkách příjemných barev doplněných třeba jen květy a květinovými vzory. Budou v barvách jara a nemusíte je schovávat, ani když svátky skončí. Začněte jednobarevnými látkami jako v přírodě, zelená, modrá, žlutá, růžová i oranžová.

Jarní atmosféra podle vašich představ

Jarní atmosféru můžete navodit látkami pastelových i zemitě přírodních barev, květinovými motivy, motivy drobných růžiček, tulipánů, pomněnek či lučního kvítí. Motivy zvířátek potěší hlavně děti. Vkusně působí bílé a světlé látky s jemnými béžovými, krémovými a pastelovými vzory a ornamenty, které lze kombinovat s lněnými tkaninami, režnou bavlnou i přírodními dekoracemi.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz