Kreativita na dveřích: upcyklace textilu

Podzim je obdobím, kdy příroda obléká svou nejkrásnější paletu barev a do našich domovů vstupují teplé barvy a útulná atmosféra. A co kdybyste si letos připravili vlastní originální věnec na dveře, který vám a vašim dětem při výrobě bude dělat společnost při dlouhých podzimních večerech? Navíc, můžete ho jednoduše přetvořit na vánoční věnec až bude třeba. Jak na to? V tomto blogu vám ukážeme, jak jednoduše a ekologicky vyrobit věnec z textilních zbytků a upcyklovaného oblečení.

 

Co budete potřebovat:

  1. Textilní zbytky nebo oblečení: Pro tento projekt je ideální využít látky, které máte doma a již je nepoužíváte. Mohou to být staré trička, ubrusy, nebo libovolné kusy látek, které se vám líbí.
  2. Polystyrenový věnec: Tento základ věnce seženete většinou v papírnictvích nebo květinářstvích. Je to lehký materiál, na který můžete snadno připevnit textilní kousky.
  3. Párátko, špejle či pletací jehlice: Bude vám sloužit k zavrtání textilních kousků do polystyrenu.
  4. Přírodní dekorace: Plody šípku, kaštany, skořápky ořechů, nebo jakékoliv jiné přírodní dekorace, které se vám líbí a budou ladit s podzimním nebo vánočním stylem.

 

 Postup:

  1. Příprava textilu:
  • Začněte tím, že si připravíte textilní kousky. Mohou to být proužky nebo kvádry, které pak budete aplikovat do polystyrenového věnce. Můžete směle kombinovat různé barvy a vzory.
  1. Připevnění textilu:
  • S párátkem nebo jehlicí provrtávejte textilní kousky a připevňujte je tím na polystyrenový věnec. Je možnost i podlepovat, ale nám postačilo zavrtání. Postupně tak pokryjte celý věnec.

  1. Dekorace:
  • Nyní přijde na řadu kreativita! Použijte přírodní dekorace, jako jsou plody šípku, kaštany, skořápky ořechů, a připevněte je na věnec. Můžete použít i jiné dekorace podle vaší fantazie.
  1. Dokončení:
  • A teď už jen zkontrolujte, zda je vše pevně připevněno a zda věnec vypadá tak, jak jste si představovali a můžete si jej slavnostně pověsit.

 

 

A je to hotovo! Máte krásný věnec na dveře, který jste vytvořili sami a upcyklovali jste staré textilní kousky. Můžete ho ladit jako podzimní dekoraci nebo si ho později upravit na vánoční věnec. Tímto projektem nejenže přinesete do svého domova originální atmosféru, ale také snížíte množství textilního odpadu. Zároveň si užijete kreativní čas s rodinou, což je vždy skvělý způsob, jak strávit podzimní večery. Tak co, jdete na to? Vaše dveře budou vypadat nádherně a budete je vždy otvírat s úsměvem!

Další typ na kreativní sadu na tvoření s dětmi máme zde.

Přejeme krásné podzimní tvořivé dny s radostí!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz